HOME | CONTACT | NEWS

Steve Beirnaert

Steve was de eerste jaren van zijn carriŤre te zien in diverse theaterproducties in BelgiŽ, waaronder: "Faeces" (Blauwe Maandag Compagnie), "Amelie en de Koning op het Dak" (KJT), "Klop, Klop" en "Vliegers" (Het Scharlaken Dak). Steve vertolkte de hoofdrol (Ewald Brugman) in de musical "Praten als Brugman" (Bronks), waarna hij naar Nederland trok, waar hij rollen speelde in 3 producties van Speeltheater Holland: "Sprookjes over de Liefde", de musical "Stellaluna" en de oorspronkelijke versie van "Riket met de Kuif".

Vijf jaar lang vertolkte hij belangrijke rollen in een hele reeks musicals geproduceerd door Opus One: Koen Kaft in "Midzomernachtsdroom", Akela in "Jungle Book", Filips II in "Tijl Uilenspiegel", Buster in "Buster & Benjamin" (waarvoor hij ook het script bewerkte) en de Gekke Hoedenmaker, Humpty Dumpty, Twiedeldie en de Namaak Schildpad in "Alice in Wonderland".

Terug in BelgiŽ vertolkte Steve in 2007 de rol van Lefou in "Beauty and the Beast" (Disney / Stage Entertainment) te Antwerpen. Voor deze rol ontving Steve de Vlaamse Musicalprijs 2007 voor Beste Aanstormend Talent.

In het seizoen 2008 - 2009 speelde Steve als Rooster Hannigan in de Belgische tournee van de musical "Annie" (V&V Entertainment / Musical van Vlaanderen), waarna hij resident director werd bij "The Sound of Music" (V&V Entertainment / Musical van Vlaanderen/ Efteling Theaterproducties / VTM) in Antwerpen en de reprise in het Eftelingtheater. In dit laatste theater viel Steve 2 voorstellingen in als Max Dettweiler.

Vanaf 2010 was hij meer dan 560 keer te zien als Robertson Ay (Jonathan Been) in "Mary Poppins" (Mackintosh / Disney / Stage Entertainment) in het Circustheater te Scheveningen, om in 2011 - 2012 de rol van Krakeel te creŽren in de musical "Droomvlucht" (Stage Entertainment / Efteling Theaterproducties).

Vanaf september 2014 zal Steve de iconische rol van de Emcee in "Cabaret" op zich nemen in een gloednieuwe productie van de wereldberoemde musical door Thť‚tre Le Public (tournee BelgiŽ - Zwitserland).

Voor de Belgische televisie verzorgde Steve met stemmenimitator Dirk Denoyelle een wekelijkse sketch ter afsluiting van het programma "Bio-Sfeer" (BRT 2). Hij werkte als poppenspeler mee aan de Nederlandse serie "Aangespoeld" (VPRO) en leende zijn stem aan verschillende animatieseries waaronder "Yu-Gi-Oh!" en "Hans Christian Andersen".

Steve is de oorspronkelijke Vlaamse stem van het hondje Vipo in de gelijknamige animatieserie.

Hij speelde gastrollen in diverse Vlaamse televisieseries: "Buiten de Zone", "Windkracht 10", "FC De Kampioenen", "Het Geslacht De Pauw", "Willy's & Marjetten", "Aspe", "Spring", "Spoed", "Neveneffecten", ...

In de Vlaamse versie van de film "The Golden Compass" sprak Steve de stem in van Pantalaimon ('Pan').

Voor het theater maakte hij o.m. de scriptbewerking voor de musical "Buster & Benjamin".

Voor televisie schreef hij voor het tweede seizoen van de Vlaamse detectiveserie "Aspe" (VTM) de afleveringen "Laatste Avondmaal" en "Voetbalgeheimen". Voor seizoen drie werden dat de afleveringen "Jeanne" en "Gestolen Dood" en voor seizoen vijf de aflevering "Geen Post Vandaag".

Voor de 13-delige serie "Dag & Nacht: Hotel Eburon" (VTM) schreef Steve mee aan de pilot en leverde hij ook de scripts voor nog 2 afleveringen.

In 2012 - 2013 was Steve dialoogschrijver voor de soap "Familie" (VTM).

 

HOME I CONTACT I NEWS

ornamente